Er zijn nog maar weinig mensen die muziek luisteren met oordopjes met een kabel en steeds meer muziek, audioboek en podcast liefhebbers besluiten dat draadloze oordopjes kopen niet meer uit te stellen is. Je hoeft nooit meer te friemelen aan het draadje als het geluid niet goed is, je hoeft de oordopjes nooit meer uit de knoop te halen en blijft nergens meer achter haken. Wil jij oordopjes kopen, dan is er een grote keuze. Hier lees je over de aandachtspunten waarop je moet letten om de perfecte keuze te maken.

Oordopjes kopen met voldoende luistertijd

Draadloze oordopjes werken met een batterij. Er is een batterij in de oordopjes zelf en vaak ook een batterij in de case waarin je ze bewaart. De kracht van de batterij in de oordopjes vertelt je hoeveel uur je achter elkaar naar muziek kunt luisteren voordat je ze met je case opnieuw op kunt laden. Vaak heb je 5 uur met de oordopjes en kun je ze daarna nog 4 keer opnieuw gebruiken voordat je je case aan een stopcontact moet leggen. Vraag jezelf af hoe sterk de batterij moet zijn voor jouw doeleinden. Dit is ook een goed punt op geld op te besparen als je niet van plan bent om oordopjes te kopen waar je uren achter elkaar gebruik van kunt maken.

Als je met je oordopjes wilt sporten

Wil je de draadloze oordopjes kopen omdat je graag naar muziek luistert tijdens het sporten? Dan zijn er een aantal aandachtspunten om op te letten en die jouw workout aanzienlijk zullen verbeteren:

  • Kies altijd voor waterdichte oordopjes, zodat zweet en regen geen problemen opleveren.
  • Sport je veel buiten, dan is het voor je veiligheid belangrijk dat je omgevingsgeluid kunt blijven horen en auto’s en fietsers aan hoort komen.
  • Losse oordopjes zitten fijner tijdens het sporten dan oordopjes met een beugel of draad achter je nek.
  • Voor het sporten wil je alleen oordopjes kopen die extra stevig in je oor bevestigd kunnen worden zodat je ze niet kwijtraakt. 
  • Als laatste is het aan te raden om oordopjes te kopen die je bedient met een tikje en niet met een knop of met je telefoon.

Wat wil je met de oordopjes doen?

De belangrijkste vraag die je jezelf stelt als je draadloze oordopjes gaat kopen is wat je ermee wilt doen. Wil je dagelijks luisteren naar podcasts of audioboeken, dan is een goed geluid minder belangrijk dan wanneer je je favoriete muziek perfect wilt kunnen horen. Als je ze wilt gebruiken om handsfree te kunnen bellen, dan is een gemakkelijke bediening erg belangrijk. Ga je ermee naar buiten, dan wil je oordopjes kopen die waterdicht zijn en die omgevingsgeluid nog wel doorlaten. Wil je ze meenemen als je gaat kamperen of als je op vakantie gaat, dan is een sterke batterij bijzonder handig. Door je af te vragen wat je met je oordopjes wilt kunnen doen, ben je instaat exact de oordopjes te kopen die bij jouw situatie passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *